Hoe werken wij? Informatie over onze keepersschool

Waarom Keepersschool Ed de Goeij?


Keepersschool Ed de Goeij voorziet in de stijgende behoefte naar deskundige training voor jeugdkeep(st)ers (6 t/m 18 jaar). De trainingen van Keepersschool Ed de Goeij vormt een perfecte en goede aanvulling op de keeperstrainingen bij de amateurclubs.

Keepersschool Ed de Goeij heeft als doelstelling een ondersteuning te zijn voor clubs om een keep(st)er meer individuele aandacht te geven of behulpzaam te zijn, waar bijvoorbeeld geen keeperstrainer voor de jeugd aanwezig is, hierbij niet het clubbelang uit het oog te verliezen!

 

Wat vinden wij belangrijk:

Passie: Iedere betrokkene moet uitstralen dat hij/zij veel plezier beleeft aan het keepen.
Zowel deelnemers als begeleiders steken veel energie in de trainingen en praten vol trots over het keepen.
De trainingen zijn erop gericht om het enthousiasme en plezier voor het keepersvak verder te laten groeien.

Persoonlijk: De aanpak binnen Keepersschool Ed de Goeij is mensgericht en persoonlijk.
Er wordt in kleine groepsvormen gewerkt en er wordt gelet op individuele groei.
Keep(st)ers krijgen steun, verbetertips en complimenten en iedere deelnemer wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk actief te leren.

Gedreven: Van de deelnemers wordt een actieve en gedreven houding verwacht, ongeacht het niveau.
Iedereen is gretig om het beste uit zichzelf te halen. Van de trainers wordt eenzelfde houding verwacht.


Hoe werken wij bij Keepersschool Ed de Goeij ?

Indelen van de keep(st)ers op niveau
Tijdens de eerste training zal er per keep(st)er worden gekeken naar de basis. Welke keep(st)er zit op welk niveau. Hierdoor kan het voorkomen dat er tussen de 1e en 2e training nog een keer wordt verschoven van groep.

Eerste training: De keep(st)ers verzamelen bij CVV Berkel waarna de keep(st)ers ingedeeld zullen worden in de groepen waarin hij/zij aankomende 5 weken zal gaan trainen.

Week 1 t/m 5: In de volgende 5 trainingen zullen alle onderstaande techniekpunten worden verwerkt in de trainingen. Hierdoor zullen de trainers van Keepersschool Ed de Goeij beter en nog specifieker kunnen trainer op de technieken. Tevens wordt het voor de trainers makkelijker om de vooruitgang van elke keep(st)er te kunnen beoordelen.

Week 6: De keep(st)ers zullen vandaag een afwijkende training hebben. Dit is een training waar alle technieken worden gebruikt welke afgelopen weken zijn getraind. Tussendoor zullen alle keep(st)ers (en ouders) een 5-minuten gesprek hebben met hun trainer. Hierin zullen alle techniekpunten kort worden besproken en de vooruitgang worden aangegeven. Uiteraard worden ook de verbeterpunten van elke keep(st)er besproken.

Week 7 t/m 11: Alle keep(st)ers zijn na de eerste beoordeling opnieuw ingedeeld. Er kunnen wat keep(st)ers verschoven zijn en er staat een andere trainer voor de groep. Net als de eerste weken zullen alle onderstaande techniekpunten worden verwerkt in de trainingen, dit gebeurd wel met meer weerstand dan de eerste weken van de cyclus.

Week 12: Tijdens de laatste training zal er een spelvorm in de training verwerkt worden. De keep(st)ers worden door gemixt en er zullen verschillende leuke trainingsvormen worden gedaan. Tussendoor ontvangen alle keep(st)ers hun 5-minuten gesprek waar er de vooruitgang wordt besproken, verbeterpunten voor de volgende cyclus worden besproken en  de certificaat wordt overhandigd.

Met bovenstaand trainingsplan kan elke keep(st)er volgens Keepersschool Ed de Goeij zich ontwikkelen op zijn/haar eigen niveau.


Techniek
Keepersschool Ed de Goeij vind het van grote waarde dat de “basis” ten alle tijden aanwezig moet zijn bij iedere keep(st)er. Door het indelen van de keep(st)ers op hun eigen niveau kan het zo zijn dat een groep bepaalde basis al in hun bagage heeft zitten en hierdoor een bepaalde module zou kunnen overslaan.

De eerste weken zal er vooral naar onderstaande punten worden gekeken door de trainer van Keepersschool Ed de Goeij:

Uitgaanshouding  |  Voetenwerk  |  Bal verwerken  |  Insnijden  |  Meevoetballen  |  Coaching  |  1 tegen 1 duel  |  Gooien/werpen/rollen  |  Vallen/duiken/zweven  |  Opstelling in en rond het doel

 

 


Tijdstip trainingen
Keepersschool Ed de Goeij heeft de volgende aanvangstijden op vrijdagavond:

Onder 11:     18.30 uur –  19.30 uur
Onder 19:     19.45 uur –  20.45 uur

2


Duur trainingen

De trainingen van Keepersschool Ed de Goeij duren gemiddeld 60 minuten per training.